НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

IACC-2024 у Вільнюсі: НАЗК зміцнює співпрацю з міжнародними партнерами з Євросоюзу та ОАЕ  

22.06.2024

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик провів низку двосторонніх зустрічей на полях конференції IACC 2024 (International Anti-Corruption Conference). Він обговорив з представниками партнерських організацій та очільниками антикорупційних органів й урядів розвиток IT-продуктів НАЗК, прогрес реалізації заходів Державної антикорупційної програми (ДАП), обмін досвідом в межах навчальних програм та інші можливі сфери співпраці.

Завдяки продуктивним обговоренням під час IACC-2024 було досягнуто домовленостей про подальшу тісну співпрацю між Національним агентством та представниками міжнародної антикорупційної спільноти, а також про обмін експертизою та найкращими практиками. Міжнародний досвід у реалізації антикорупційної політики та відповідних інструментів має посилити роботу у сферах відбудови, діджиталізації продуктів та автоматизації процесів.

Зокрема, очільник НАЗК обговорив напрями співпраці з Головою секретаріату Регіональної антикорупційної ініціативи (RAI) Дезиславою Гоцковою. Віктор Павлущик подякував RAI за проведення навчання для працівників НАЗК під час 19-ї Літньої школи для молодих антикорупційних практиків, завдяки якому вони набули додаткових навичок у проведенні моніторингу способу життя публічних службовців. Сторони також приділили увагу міжнародній угоді про обмін даними для перевірок декларацій, завданням якої є оптимізувати міжвідомчу співпрацю в межах автоматичного обміну даними реєстрів країн-учасниць Угоди.  НАЗК планує незабаром приєднатися до Угоди. 

“Вона допомагає безперешкодно співпрацювати державам-членам, що дозволить нам швидко та ефективно отримувати доступ до вкрай важливої інформації. Ця співпраця впорядкує процеси верифікації та посилить роботу з протидії корупції на міжнародному рівні”, – сказав Голова НАЗК. 


Також він зустрівся з Міністеркою юстиції та інфраструктури Князівства Ліхтенштейн Граціеллою Марок-Вахтер. Віктор Павлущик поінформував колегу про основні напрями роботи НАЗК, здобутки у розробці антикорупційних IT-продуктів та інструменти запобігання корупції під час прозорого відновлення України. 


На зустрічі з Віцепрезидентом Вищого органу аудиту Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Ваелем Абдулкадером Махмудом, Віктор Павлущик розповів про досягнення НАЗК в розробці сучасних цифрових інструментів, зокрема Інформаційної системи моніторингу Державної антикорупційної програми (ІСМ ДАП). Представника ОАЕ зацікавив цей продукт, і він висловив бажання запровадити аналог на власних ресурсах.

Окрему увагу було приділено тісній взаємодії з литовськими колегами зі Спеціальної служби розслідувань (STT). Співпраця між Національним агентством та STT має велике значення та цінність. Досвід Служби у проведенні антикорупційної експертизи та оцінки корупційних ризиків має значно підсилити роботу профільних підрозділів НАЗК. 




Також було обговорено питання приєднання Національного агентства до мережі EPAC (European Partners Against Corruption).


Довідково

Регіональна антикорупційна ініціатива (RAI, раніше відома як Антикорупційна ініціатива Пакту стабільності – SPAI) є міжурядовою організацією, яка підтримує антикорупційні зусилля дев’яти держав-членів Південно-Східної Європи. НАЗК приєналося до RAI в якості спостерігача в грудні 2023 року.

Європейські партнери проти корупції (EPAC) - це незалежна мережа, що об'єднує понад 70 антикорупційних органів та органів нагляду за поліцією з країн-членів Ради Європи. 



Останні новини

27.06.2024
18:13
Запобігання корупційним ризикам, викривання корупції та прозорість влади: команда НАЗК відвідала Волинь
26.06.2024
18:45
НАЗК припиняє фінансування політичній партії «Голос» через недостовірні відомості у звітах на майже 5 млн грн
17:21
Апеляція підтвердила рішення ВАКС стягнути активи колишніх керівників АТ «Мотор Січ», виявлені НАЗК
10:39
Анонс НАЗК презентує результати соціологічного експертного дослідження «Корупція в Україні 2023: погляд та оцінки експертів»
25.06.2024
10:34
Доброчесне лобіювання: НАЗК провело консультації з громадськістю щодо Правил етичної поведінки
22.06.2024
11:59
IACC-2024 у Вільнюсі: НАЗК зміцнює співпрацю з міжнародними партнерами з Євросоюзу та ОАЕ  
21.06.2024
18:18
НАЗК та Базельський інститут управління уклали меморандум про співпрацю
17:42
Антикорупційні та правоохоронні органи 25 держав підписали у Вільнюсі спільну заяву про координацію зусиль протидії корупції 
13:16
Анонс НАЗК запрошує до обговорення проєкту наказу про внесення змін до Порядку відбору декларацій для повної перевірки та її черговість
10:00
НАЗК запрошує взяти участь у громадському обговоренні законопроекту щодо посилення гарантій його незалежності
20.06.2024
15:42
Напередодні старту перемовин щодо членства в ЄС європейські урядовці вивчають стан роботи антикорупційної інфраструктури України  
11:27
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення та декларування недостовірних відомостей на понад 25 млн грн у колишнього столичного податківця (виправлено)
19.06.2024
16:24
Співробітництво з міжнародними стейкхолдерами та залучення найкращих антикорупційних практик – робота делегації НАЗК у Вільнюсі 
09:33
Заходи Державної антикорупційної програми у секторі оборони: стан виконання і виклики 
18.06.2024
09:30
Голова НАЗК взяв участь в обговоренні управління корупційними ризиками у відбудові на засіданні Цільової антикорупційної групи при ОЕСР
17.06.2024
20:52
Всеволод Князєв тимчасово відсторонений від здійснення правосуддя на підставі рішення ВРП за скаргою НАЗК
09:43
Повні перевірки: не варто штучно нарощувати розмір готівки у декларації 
14.06.2024
16:41
Регулювання лобіювання та посилення взаємодії зі стейкхолдерами: рекомендації GRECO 
13.06.2024
12:40
Анонс НАЗК і громадськість обговорять стан виконання заходів Державної антикорупційної програми у сфері оборони
12.06.2024
18:00
Активна співпраця НАЗК з виконавцями ДАП, громадськістю та парламентарями є шляхом до розв’язання викликів у подоланні корупції - Віктор Павлущик на URC 2024 
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua