НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК співпрацюватиме з Всесвітнім фондом природи України WWF-Ukraine задля мінімізації корупційних ризиків у сфері лісового господарства

22.05.2024

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик обговорив з представниками Всесвітнього фонду природи України WWF-Ukraine спільні дії щодо вирішення проблем у сфері лісового господарства. Форми співпраці, зокрема, передбачають спільне проведення стратегічного аналізу корупційних ризиків.

«Аналіз корупційних ризиків, який здійснює НАЗК, є ефективним інструментом запобігання корупції. Дані соцопитування НАЗК свідчать про високий рівень поширеності корупції у сфері лісового господарства. Основним джерелом корупційних ризиків є недосконалість законодавства та відсутність чітко прописаних процедур, чим і користуються недоброчесні посадові особи. Для нас важливо об’єднувати зусилля з усіма зацікавленими сторонами для формування ефективних антикорупційних запобіжників у сфері лісового господарства. Ми налаштовані продуктивно співпрацювати з фахівцями Всесвітнього фонду природи. Така співпраця підсилює позиції кожної сторони і дає змогу досягати спільного результату», - зауважив Голова НАЗК Віктор Павлущик.

НАЗК розпочало збір інформації щодо можливих корупційних ризиків у сфері лісового господарства для вирішення, зокрема, проблеми незаконних вирубок лісів, зміни цільового призначення земельних лісових ділянок, функціонування ринку деревини та залучає партнерів для розробки ефективних рекомендацій щодо усунення ідентифікованих корупційних ризиків.

Директорка програм та проектів з Відновлення України WWF-Ukraine Валерія Коломієць під час зустрічі зазначила, що питання сталого та ефективного лісового менеджменту вже не перший рік є одним із важливих фокусів організації. Окрім проведення низки досліджень з метою напрацювання кращих практик у цій галузі, також WWF-Ukraine регулярно комунікує та збирає на своєму майданчику усіх стейкхолдерів: органи державної влади, науковців, бізнес та міжнародних партнерів. 

“Важливо розуміти, що потреби відновлення становлять великі ризики для українських лісів, саме тому важливо ідентифікувати проблему та напрацьовувати найбільш ефективні рішення із залученням якнайширшого кола зацікавлених сторін. Експерти організації з радістю долучаться до ініціативи НАЗК, аби не лише поділитися власними напрацюваннями, але й надати експертам Агентства глибше розуміння проблематики та шляхів її вирішення”, - зазначила Валерія Коломієць.

Зазначимо, що НАЗК проводить стратегічний аналіз корупційних ризиків у різних  сферах суспільного життя. Так, Національне агентство ідентифікує корупційні ризики на основі аналізу законодавства, обміну інформацією з органами державної влади, інформації від правоохоронних органів. За результатами дослідження корупційних ризиків НАЗК надає чіткі рекомендації органам влади щодо шляхів усунення прогалин в законодавстві, які створюють умови для корупційних зловживань, а також здійснює моніторинг виконання цих рекомендацій.

Всесвітній фонд природи України WWF-Ukraine – найбільша та одна з найвпливовіших незалежних природоохоронних організацій у світі, що нараховує понад 5 мільйонів прихильників і має представництва у більш ніж 100 країнах світу. Основні напрями, на яких працює WWF, – охорона лісів, прісноводних водойм, морів та океанів, збереження видів флори та фауни, мінімізація використання токсичних речовин, зміна клімату.

Останні новини

28.06.2024
18:46
“Прозорі школи” і “Прозорі університети”: Офіс доброчесності НАЗК презентував проєкти для освітян з Волині
15:00
НАЗК та Укрзалізниця підписали меморандум про співпрацю в розбудові культури доброчесності
09:51
Побудова антикорупційного комплаєнсу і доброчесності в бізнесі: НАЗК презентувало настільну книгу
27.06.2024
18:13
Запобігання корупційним ризикам, викривання корупції та прозорість влади: команда НАЗК відвідала Волинь
26.06.2024
18:45
НАЗК припиняє фінансування політичній партії «Голос» через недостовірні відомості у звітах на майже 5 млн грн
17:21
Апеляція підтвердила рішення ВАКС стягнути активи колишніх керівників АТ «Мотор Січ», виявлені НАЗК
10:39
Анонс НАЗК презентує результати соціологічного експертного дослідження «Корупція в Україні 2023: погляд та оцінки експертів»
25.06.2024
10:34
Доброчесне лобіювання: НАЗК провело консультації з громадськістю щодо Правил етичної поведінки
22.06.2024
11:59
IACC-2024 у Вільнюсі: НАЗК зміцнює співпрацю з міжнародними партнерами з Євросоюзу та ОАЕ  
21.06.2024
18:18
НАЗК та Базельський інститут управління уклали меморандум про співпрацю
17:42
Антикорупційні та правоохоронні органи 25 держав підписали у Вільнюсі спільну заяву про координацію зусиль протидії корупції 
13:16
Анонс НАЗК запрошує до обговорення проєкту наказу про внесення змін до Порядку відбору декларацій для повної перевірки та її черговість
10:00
НАЗК запрошує взяти участь у громадському обговоренні законопроекту щодо посилення гарантій його незалежності
20.06.2024
15:42
Напередодні старту перемовин щодо членства в ЄС європейські урядовці вивчають стан роботи антикорупційної інфраструктури України  
11:27
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення та декларування недостовірних відомостей на понад 25 млн грн у колишнього столичного податківця (виправлено)
19.06.2024
16:24
Співробітництво з міжнародними стейкхолдерами та залучення найкращих антикорупційних практик – робота делегації НАЗК у Вільнюсі 
09:33
Заходи Державної антикорупційної програми у секторі оборони: стан виконання і виклики 
18.06.2024
09:30
Голова НАЗК взяв участь в обговоренні управління корупційними ризиками у відбудові на засіданні Цільової антикорупційної групи при ОЕСР
17.06.2024
20:52
Всеволод Князєв тимчасово відсторонений від здійснення правосуддя на підставі рішення ВРП за скаргою НАЗК
09:43
Повні перевірки: не варто штучно нарощувати розмір готівки у декларації 
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua