НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

«Роль НАЗК у процесі відбудови України полягає в тому, щоби забезпечити баланс антикорупційних і IT-інструментів задля унеможливлення будь-яких корупційних зловживань», — Голова НАЗК Олександр Новіков

«Роль НАЗК у процесі відбудови України полягає в тому, щоби забезпечити баланс антикорупційних і IT-інструментів задля унеможливлення будь-яких корупційних зловживань», — Голова НАЗК Олександр Новіков

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков узяв участь у конференції «Цифрова відбудова України», яка присвячена питанням забезпечення цифровізації та прозорості в процесі повоєнної відбудови може відновлення України.

«Роль НАЗК у процесі відбудови України полягає в тому, щоби забезпечити баланс антикорупційних і IT-інструментів задля унеможливлення будь-яких корупційних зловживань. Ми вже провели антикорупційні експертизи багатьох законопроектів і запропонували механізми, які допоможуть уникнути корупційних ризиків під час відбудови. Зокрема це стосується унеможливлення подвійного отримання компенсації, забезпечення об’єктивної оцінки вартості зруйнованого майна та конфлікту інтересів у діяльності комісій з відновлення», — заявив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Він підкреслив, що цифрова трансформація є одним із ключових принципів Антикорупційної стратегії, яку ухвалила Верховна Рада та підписав Президент України. 

«Україна вже є одним зі світових лідерів у розробці антикорупційних ІТ-рішень, тому цифрова трансформація є одним із ключових принципів Антикорупційної стратегії. Я щиро вдячний усім, хто долучився до створення Антикорупційної стратегії, та вдячний Верховній Раді за її ухвалення. НАЗК вже розробляє Державну антикорупційну програму, яка має координувати реалізацію  Антикорупційної стратегії. Виконання цієї Програми має забезпечити доброчесне відновлення України та наблизить нас до стандартів країн-членів Європейського Союзу», — додав Олександр Новіков. 

Окремо Голова НАЗК зауважив, що Україна має потужний громадський сектор, який дійсно впливає та має впливати на державні процеси.

«НАЗК завжди координує свою роботу з громадськістю, оскільки саме це нас відрізняє від автократії наших східних сусідів. Я вважаю, що громадськість має брати участь у всіх державних процесах, особливо, що стосується відбудови нашої країни», – зазначив Олександр Новіков. 

Захід організовано Міністерством інфраструктури України разом з коаліцією українських і міжнародних громадських організацій, ініціатив, державних інституцій та активістів «RISE UA».

Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua