НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК закликає бізнес до спільної санкційної боротьби проти рф

НАЗК закликає бізнес до спільної санкційної боротьби проти рф

Світ продовжує об'єднуватися  навколо України і спільної боротьби проти тероризму та воєнних злочинів рф. Санкції продовжують бути ефективним інструментом тиску на агресора, але цей механізм також потребує єдності та згуртованості. Необхідно максимально  обмежити спроможності та ресурси росії у цій війні. Саме бізнес і держава можуть співпрацювати на цьому шляху, при цьому забезпечуючи ефективну роботу економіки країни. 

На цьому наголосив Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков під час заходу «Синергія приватного бізнесу та держави у санкційній політиці», який організувала Європейська бізнес асоціація (EBA).

“Ми закликаємо до тісної співпраці представників міжнародного бізнесу в Україні за напрямком санкцій, а саме ідентифікації російського бізнесу. Адже, хто як не ви, добре знаєте своїх конкурентів, які продовжують співпрацювати з рф або допомагають обходити санкції? Це повністю відповідає рекомендаціям щодо доброчесного і відповідального бізнесу Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), до отримання членства в якій ми рухаємось», — підкреслив очільник НАЗК.

Очільниця напрямку запобігання корупційним ризикам в санкційний політиці НАЗК Агія Загребельська додала, що вихід з тоталітарної держави в довгостроковій перспективі принесе більше прибутку ніж втрат. 

«Багато недоброчесних компаній зараз користується тим, що ринок рф покинули конкуренти, тому їх доходи там зростають. Але, за даними фахівців Єльського університету, вихід з тоталітарної держави в довгостроковій перспективі принесе більше прибутку, ніж втрат. Ринки прихильніші до компаній, які добровільно пішли з росії. Їм надаються преференції, коли справа доходить до боргів та кредитів, адже їхня корпоративна репутація має додаткові бали», — зазначила Агія Загребельська.

Олександр Новіков зауважив, що НАЗК відкрите до діалогу з бізнесом та готове до формування спільних напрацювань за санкційним напрямком.

Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua