НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

Офіс доброчесності НАЗК розпочинає проект із впровадження “золотого стандарту” в школах

Офіс доброчесності НАЗК розпочинає проект із впровадження “золотого стандарту” в школах

Офіс доброчесності НАЗК розпочинає пошуки шкіл, які готові не лише до внутрішньої трансформації, але й до змін в освітньому середовищі України. 

“Золотий стандарт” — це проект, що передбачає розробку методичних рекомендацій  для стейкхолдерів у сфері освіти та їх пілотування у відібраних закладах освіти. Це важливий системний інструмент підвищення прозорості та доброчесності освітнього середовища у закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО). 

Ці рекомендації охоплюватимуть різні аспекти, що стосуються діяльності ЗЗСО: від протидії корупції до відкритості інформації та рівня цифровізації, від взаємодії учасників освітнього процесу до питань мотивації, лідерства, фінансування.

Над створенням рекомендацій “Золотого стандарту” щодо функціонування шкільного середовища на засадах прозорості та доброчесності працюють залучені експерти зі сфери освіти.

Команди шкіл візьмуть участь у: 

  • тренінговому навчанні для менеджерів шкіл;
  • навчанні для педагогів;
  • воркшопах для батьківської спільноти. 

Крім того, отримають підтримку експертів у сфері освіти впродовж пілотування; сучасні методичні рекомендації та інструменти для забезпечення прозорого функціонування ЗЗСО; комплекс активностей, які допоможуть дітям краще розібратись у питаннях антикорупції та доброчесності.

У результаті освітяни зможуть організувати функціонування школи на засадах доброчесності та прозорості. 

Дедлайн подачі заявки: 19 червня о 17:00.

Форма має бути заповнена виключно директором/директоркою школи; до відбору допускаються лише ті ЗЗСО, які мають результати проходження інституційного аудиту.

Для участі в пілотному проекті  буде відібрано 3 школи.

Старт проекту: липень 2023 року. 

Проект реалізується в партнерстві з ГО "Смарт освіта". 

Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua