НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

Декларування, конфлікт інтересів та політичні партії – основні теми навчання, над якими НАЗК активно працювало у 2021 році

27.01.2022
Декларування, конфлікт інтересів та політичні партії – основні теми навчання, над якими НАЗК активно працювало у 2021 році

Експерти Офісу доброчесності НАЗК створювали навчальний контент, а також проводили та брали участь у багатьох тренінгах і вебінарах. Головна мета – через навчання розкрити складні теми у доступній для громадян формі та запобігти можливим порушенням законодавства.

Що зроблено в минулому році?

1. Декларування 

  • Розроблено та запущено на платформі Prometheus онлайн-курс «Просто про е-декларування»: https://cutt.ly/9YHlpJA. Понад 21 тисяча користувачів зареєструвалася на цьому курсі.
  • Створено роз’яснення НАЗК щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані).
  • Проведено 22 тренінги для 1240 осіб, серед яких – антикорупційні уповноважені, високопосадовці та працівники публічної служби, а також радники програми «U-LEAD з Європою».
  • Розроблені та поширені тематичні пам’ятки («Декларуюся вперше: як подати е-декларацію», «Декларуюся вчергове: що треба пам’ятати», «Особливості декларування військовослужбовців», «Особливості декларування високопосадовців», «Пам’ятка для декларантів щодо проведення повної перевірки декларації», «Пам’ятка при звільненні»).
2. Конфлікт інтересів 

  • Розроблені та поширені Методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
  • Проведено 15 тренінгів для 1770 осіб, серед яких – високопосадовці та працівники публічної служби, радники програми «U-LEAD з Європою», які консультуватимуть представників об’єднаних територіальних громад і посадових осіб місцевого самоврядування.
  • Розроблено та запущено на платформі Prometheus онлайн-курс «Зрозуміло про конфлікт інтересів»: https://cutt.ly/JYHvxDs. Загальна кількість користувачів на курсі – 3325.
3. Політичні партії

  • Розроблено та запущено онлайн-курс «POLITDATA: е-звітування політичних партій», який доступний на платформі EdEra: https://cutt.ly/nYHv8tk. Загальна кількість користувачів – понад 250.
  • Створено і поширено Роз’яснення НАЗК щодо застосування та дотримання окремих положень Закону України «Про політичні партії в Україні» стосовно фінансування та подання звітності політичних партій.
  • Проведено 2 тренінги на теми «Звітування політичних партій» та «Зовнішній аудит фінансової діяльності політичних партій».
Докладно у відео: https://bit.ly/3rNy4Cx

Декларування, конфлікт інтересів та політичні партії – основні теми навчання, над якими НАЗК активно працювало у 2021 році
Декларування, конфлікт інтересів та політичні партії – основні теми навчання, над якими НАЗК активно працювало у 2021 році

Останні новини

19.03.2024
12:06
Облігації внутрішньої державної позики України та операції з ними: як декларувати?
10:06
НАЗК підключило Київську міську державну адміністрацію до Порталу викривачів
18.03.2024
18:25
ОЕСР позитивно оцінила роботу системи антикорупційних органів України: звіт
14:16
НАЗК запрошує взяти участь у громобговоренні законопроекту щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення деяких антикорупційних обмежень, спрямованих на запобігання конфлікту інтересів 
15.03.2024
18:04
Організація роботи з декларування: експерти НАЗК провели вебінар для антикоруповноважених
16:24
189 політпартії не зареєструвалися в реєстрі POLITDATA
14.03.2024
15:11
НАЗК склало протокол про адміністративні порушення стосовно ексзаступника Голови Нацполіції 
12:43
Викривання корупції: НАЗК закликає організації підключатися до Порталу повідомлень викривачів та нагадує про відповідальність за недотримання цього обов’язку
13.03.2024
17:52
Суд визнав народного депутата винним у діях в умовах конфлікту інтересів
14:37
Команда НАЗК перемогла в iESE Public Sector Transformation Awards 2024 
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua