НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

Впровадження ДАП центральними і місцевими органами влади дозволить досягти суттєвого зменшення рівня корупції в Україні, - Артем Ситник у Львові

28.04.2023
Впровадження ДАП центральними і місцевими органами влади дозволить досягти суттєвого зменшення рівня корупції в Україні, - Артем Ситник у Львові

27-28 квітня Артем Ситник, заступник Голови НАЗК, перебував з робочою поїздкою у Львові. Мета - роз’яснення щодо  впровадження Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки (ДАП), обговорення актуальних проблем регіону та налагодження співпраці місцевих органів влади з НАЗК. 

“Така поїздка стала початком системної комунікації щодо виконання ДАП центральними і місцевими органами влади, що дозволить досягти суттєвого зменшення рівня корупції в країні. Під час зустрічей з Андрієм Садовим, міським головою Львова, та Максимом Козицьким, начальником Львівської обласної військової адміністрації, я побачив готовність до зміцнення співпраці з НАЗК у питаннях підтримки заходів ДАП, мінімізації корупційних ризиків, пов’язаних з перетином кордону, а також розуміння важливості просвіти як основи викорінення корупції в її зародку. Надалі плануємо подібні візити і до інших регіонів, оскільки лише системна діяльність всіх органів загальнодержавного рівня, регіональних органів державної влади та місцевого самоврядування для досягнення спільної мети - суттєвого прогресу в запобіганні та протидії корупції”, - підсумував результати візиту до Львова Артем Ситник.

Так, під час зустрічі з Андрієм Садовим сторони домовилися про запуск проекту  «Прозора школа» і відкриття Хабів доброчесності у Львові, а також сприяння у побудові партнерських відносин з органами місцевого самоврядування, асоціаціями міст, сіл, ОТГ.

«Ми - ваші союзники. У цій площині має бути глибинна робота. Будемо працювати, допомагати, сприяти, бо без цього держави не буде. Тому однозначно, що хаб потрібно організовувати, проводити промоцію і роз’яснення, проводити лекції у школах. Львів «за», - наголосив львівський  міський голова.

Одним з ключових питань зустрічі  з Максимом Козицьким були напрацювання щодо зниження корупційних ризиків при перетині кордону. Низка корупційних схем набули масового характеру, тому сприяння з боку керівництва прикордонних областей зможе допомогти мінімізувати їх.

«Боротьба з корупцією – один із ключових пріоритетів Львівської ОВА. Адже це вкрай важливо як для здорового економічного розвитку області, так і для євроінтеграції нашої держави. На Львівщині упродовж 2021-2022 років діяла обласна антикорупційна програма. На затвердженні перебуває нова обласна антикорупційна програма на 2023-2025 роки. Імплементація ДАП суттєво посилить нашу роботу. Однією з найактуальніших проблем залишається протидія корупційним схемам щодо виїзду за межі України через систему «Шлях». У Львівській ОВА вже провели низку заходів для зменшення зловживань цією системою, зокрема ми одні з перших впровадили територіальний принцип розгляду документів та використання ЕЦП при їхній подачі. Проводимо комісійний розгляд документів, до складу комісії входять представники правоохоронних органів, тісна співпраця з якими дозволяє вчасно реагувати на виявлені випадки правопорушень. Створили перелік рекомендованих до подачі документів, що дозволяє підтвердити діяльність щодо ввезення гуманітарних вантажів», - наголосив очільник ОВА під час зустрічі. Він наголосив, що Львівська ОВА і надалі буде максимально сприяти у боротьбі з корупційними схемами в сфері перетину кордону.

Завершенням візиту заступника Голови НАЗК став брифінг для представників ЗМІ у Медіацентрі Україна. Зокрема їх найбільше зацікавило питання можливості громадян повідомлення про корупцію та декларування майна чиновниками. Найзручніший спосіб повідомити про корупцію - через сайт НАЗК, заповнивши електронну форму. Декларування для посадовців наразі є правом, а не обов’язком. Серед публічних службовці зараз поширена думка, що недекларування допоможе уникнути відповідальності за незаконно набуті статки, проте це не так. НАЗК має широкий спектр інструментів для здійснення перевірок та виявлення недоброчесної поведінки. Йдеться про моніторинг способу життя та інше”, - відповів Артем Ситник.

Запис брифінгу доступний за посиланням https://youtu.be/NA362EZrFnY

Фото надані пресслужбами Львівської міськради та Львівської обласної військової адміністрації, а також Медіацентром Україна.

Впровадження ДАП центральними і місцевими органами влади дозволить досягти суттєвого зменшення рівня корупції в Україні, - Артем Ситник у Львові
Впровадження ДАП центральними і місцевими органами влади дозволить досягти суттєвого зменшення рівня корупції в Україні, - Артем Ситник у Львові

Останні новини

02.05.2024
14:20
Нардепу повідомили про підозру за незаконне збагачення на понад 11 млн грн
01.05.2024
17:11
Повна перевірка декларації: звірка з реєстрами та встановлення достовірності даних
30.04.2024
17:13
НАЗК внесло зміни до Порядку ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів. Що вони передбачають?
29.04.2024
17:56
Голова НАЗК та керівництво EUACI окреслили виклики для антикорупційної інфраструктури на найближчий період 
17:27
НАЗК виявило необґрунтовані активи на майже 33 млн грн у колишнього високопосадовця СБУ
26.04.2024
18:22
НАЗК та Національна академія СБУ домовились про співпрацю в питаннях запобігання корупції
16:56
НАЗК готове надати максимальну допомогу в розробці чітких критеріїв доброчесності суддів
16:05
В Україні уже 15 Хабів доброчесності за підтримки НАЗК: відкрито ще один на Рівненщині 
23.04.2024
15:52
НАЗК у співпраці з ДБР виявило ознаки незаконного збагачення у посадовця Нацполіції на понад 14 млн грн
09:56
Від формування культури викривання до співпраці з викривачами: НАЗК провело навчання для уповноважених осіб ДПСУ
22.04.2024
18:02
Микола Корнелюк призначений заступником Голови НАЗК
19.04.2024
18:37
Антикорупційна комунікація: представники органів влади обговорили стан виконання Комунікаційної стратегії 
17:56
НАЗК спільно з Вищою школою публічного управління провели навчання для керівників категорії «А»
11:01
НАЗК сприяє місцевій владі Івано-Франківщини в мінімізації корупційних ризиків та розбудові доброчесності
18.04.2024
10:28
Новий функціонал ІСМ ДАП: де шукати статистичні дані про антикорупційну політику 
09:09
Тема корупції – у фокусі інформаційних операцій кремля проти України: результати дослідження дезінформаційних наративів 
09:05
Анонс НАЗК запрошує громадян надати пропозиції до проекту постанови «Про деякі питання створення та функціонування Реєстру прозорості»
17.04.2024
09:30
Українські підприємці переважно не толерують корупцію та позитивно ставляться до викривачів - дані соцдослідження 
16.04.2024
15:45
Конфлікт інтересів: за матеріалами НАЗК мера Кам’янця-Подільського визнано винним
14:29
Що відбувається з вашою декларацією після її подання?
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua