НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

Всеволод Князєв визнаний за протоколом НАЗК винним у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією, та може бути позбавлений посади судді

11.03.2024

Сьогодні, 11 березня 2024 року, Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги колишнього голови Верховного Суду (ВС) Всеволода Князєва на рішення Печерського районного суду міста Києва, яким його було визнано винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Нагадаємо, 13 грудня 2023 року  Голова НАЗК склав протокол стосовно ексочільника Верховного Суду про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП.

Порушуючи передбачену ч. 2 ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції» заборону Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.
На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Постановою Печерського районного суду міста Києва від 26.12.2023, яка відсьогодні набуває законної сили, на Всеволода Князєва накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2 550 грн., а також конфіскації подарунку в розмірі 906               600 грн. Кошти будуть стягнені в дохід держави.

У випадку, якщо Всеволод Князєв не виконає рішення суду добровільно, НАЗК, реалізуючи права стягувача, звертатиметься до органів державної виконавчої служби для забезпечення його примусового виконання.  

Рішення апеляційного суду остаточне і оскарженню не підлягає.

Встановлені судом обставини є підставою притягнення судді Князєва до дисциплінарної відповідальності, у тому числі із застосуванням стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади. З метою ініціювання дисциплінарного провадження НАЗК звернеться зі скаргою до Вищої ради правосуддя.

Оскільки Князєва визнали винним у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією, відомості про нього будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua