НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК презентує результати впровадження антикорупційної дисципліни в університетах

8 лютого об 11:00 в медіахабі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) відбудеться презентація результатів пілотування навчальної дисципліни "Антикорупція та доброчесність". 

Понад 800 студентів у десяти вишах вивчали нову дисципліну "Антикорупція та доброчесність" протягом осіннього семестру 2023-2024 рр. Її вивчення допомагає студентам дізнатися про поняття корупції, антикорупційну політику України, міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції, доброчесність та громадський контроль тощо. 

Учасники презентації:

  • Ірина Чаговець, керівниця Офісу доброчесності НАЗК; 
  • Олена Єременко, заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
  • Олена Урсу, керівниця групи проектів ПРООН з демократичного врядування;
  • Сергій Миткалик, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”; 
  • Анна Іщенко, директорка навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс»;
  • викладачі пілотної дисципліни. 

Реєстрація для медіа: https://forms.gle/bTm3a4ArP4vhKknH8 до 10.00 8 лютого. 

Трансляція буде доступною за посиланням.

Впровадження антикорупційної дисципліни в університетах передбачено в Державній антикорупційній програмі на 2023-2025 роки.

Довідково. Університетська дисципліна "Антикорупція та доброчесність" була розроблена командою Офісу доброчесності НАЗК в межах проекту “Прозорі університети” та має на меті формування у студентів системних знань і розуміння понять доброчесності та корупції. Перші десять університетів були відібрані з 59 за результатами оголошеного  відбору. 

Дисципліну вивчали у Києво-Могилянській академії; Українському католицькому університеті; Національному технічному університеті "КПІ ім. Ігоря Сікорського"; Львівському національному університеті ім. Івана Франка; Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка; Національному медичному університеті імені Олександра Богомольця; Волинському національному університеті ім. Лесі Українки; Донецькому державному університеті внутрішніх справ; Державному університеті "Житомирська політехніка"; Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича.

Наразі  метою Офісу доброчесності НАЗК є поширити цей курс на всі університети України. 



Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua