НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК направило до суду 52 протоколи про порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів

18.09.2019
НАЗК направило до суду 52 протоколи про порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 52 протоколи про адміністративні правопорушення у зв’язку з недотриманням вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Так, складено 2 протоколи стосовно заступника Сумського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Альони Дмітрєвскої, яка, виконуючи повноваження голови тимчасової комісії з розгляду звернень Жуплєва А.В., Рак Т.Є., Лебединець Н.М., Лєбєдєвої Н.Д., Пермінова С.І., Рак К.В., Чехановської І.С., не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, що виник при розгляді звернення Жуплєва А.В., у якому заявник, зокрема, скаржився на противоправні дії самої Дмітрєвскої Альони, та в умовах реального конфлікту інтересів взяла участь у підготовці акта перевірки комісії.

Складено 4 протоколи стосовно депутата Самбірської міської ради Львівської області Романа Пицика, який не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник під час подання депутатських звернень Самбірському міському голові Гамару Ю.П. про надання з депутатського фонду матеріальної допомоги його близькій особі – тестю, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Також складено 2 протоколи стосовно депутата Вільнянської районної ради Запорізької області Тетяни Плетень, яка на засіданні тридцять першої сесії Вільнянської районної ради сьомого скликання під час розгляду пропозиції депутата районної ради Бойка А.Д. стосовно доручення виконавчому апарату районної ради підготувати на наступну сесію проєкт рішення «Про звернення до суду щодо скасування розпорядження голови Вільнянської районної державної адміністрації», у якому була особисто зацікавлена (на підставі цього розпорядження вона та її батько були позбавлені права користуватися земельними ділянками), не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, взявши участь у прийнятті рішення радою стосовно розгляду зазначеної пропозиції.

Складено 2 протоколи стосовно Дударківського сільського голови (Київська область) Миколи Гуральника, який не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник у зв’язку з підписанням розпорядження про прийняття на посаду начальника місцевої пожежної охорони свого сина, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, підписавши таке розпорядження.

Складено 26 протоколів стосовно Дорошівського сільського голови Вознесенського району Миколаївської області Олександра Ігнатова, який не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник під час розгляду ним питання щодо прийняття на роботу до Дорошівської сільської ради на посаду інспектора у справах сім’ї, молоді та спорту відділу організаційно-кадрової роботи та правового забезпечення його близької особи – дружини, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, видавши відповідне розпорядження. Крім того, Олександр Ігнатов не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник під час вирішення ним питань щодо преміювання своєї дружини, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, видавши відповідні розпорядження.

Складено 2 протоколи стосовно колишнього директора комунального підприємства «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентини Касарди, яка не повідомила голову Волинської обласної ради про наявність реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку із наданням 0,5 окладу заступника директора по господарській частині головному інженеру Ярославу Касарді, який є її сином, та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, підписавши такий наказ.

Також складено 14 протоколів стосовно в.о. директора комунального неприбуткового підприємства «Консультативно-діагностичний центр» (далі – КНП «КДЦ») Деснянського району м. Києва Катерини Сіротінкіної, яка не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з необхідністю видання наказів про преміювання окремих працівників КНП «КДЦ», та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, підписавши такі накази, в тому числі стосовно себе.

Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті.

Зазначаємо, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

НАЗК направило до суду 52 протоколи про порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів

Останні новини

18.09.2024
16:45
НАЗК виявило у ексомбудсменки ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування на понад 42 млн грн
17.09.2024
15:26
За матеріалами НАЗК суд конфіскував у посадовця митниці будинок і шість земельних ділянок на 8,6 млн грн
13.09.2024
09:21
Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто та за яких умов має його подавати?
11.09.2024
11:21
Виявляти сховані за кордоном активи стане простіше: НАЗК приєдналось до мережевої платформи Європолу SIENA
10.09.2024
15:36
Порушень на 761,6 млн грн виявлено за результатами 94 завершених повних перевірок декларацій у серпні
11:20
Понад 40% повідомлень про корупцію та боротьбу з нею є дезінформацією - результати моніторингу соцмереж у серпні
09.09.2024
17:29
В НАЗК обговорили шляхи вдосконалення процесу подачі декларацій та їхніх перевірок з МВФ
06.09.2024
12:30
4.5 млн грн керівниці регіонального управління податкової служби може бути конфісковано за матеріалами НАЗК
09:16
Рік роботи Порталу повідомлень викривачів: досягнення та виклики інституту викривання
04.09.2024
12:30
Недекларування 5,7 млн грн депутатом Харківської облради: за матеріалами НАЗК розпочато кримінальні провадження
09:21
НАЗК презентує рекомендації з призначення та забезпечення функціонування антикорупційних уповноважених в органах місцевого самоврядування
03.09.2024
17:53
Антикорупційна експертиза: НАЗК у серпні виявило корупціогенні фактори в 11 з 342 перевірених проєктів актів
15:52
НАЗК продовжує розширювати співпрацю з освітніми закладами регіонів України: Хмельниччина
02.09.2024
12:47
Портал повідомлень викривачів та інші канали повідомлень про факти корупції: які інструменти найефективніші?
09:14
У 560 школах і 65 вишах вивчатимуть антикорупційні дисципліни у новому навчальному році
30.08.2024
16:36
Місцева влада має бути обличчям доброчесності і не розраховувати на індульгенції від антикорупційних органів - НАЗК з робочим візитом на Хмельниччині
29.08.2024
18:02
Понад 3.3 млн грн посадовця Нацполіції можуть бути стягнені в дохід держави за матеріалами НАЗК
15:27
е-Підприємець, єДозвіл, перехід на оновлену міжнародну митну IT-систему: ключові результати виконання ДАП у ІІ кварталі
28.08.2024
18:15
Цивільна конфіскація на 1,9 млн грн: САП заявлено позов за матеріалами НАЗК стосовно заступника начальника Полтавського ОТЦК та СП
09:05
Незаконне збагачення на понад 14 млн грн: за матеріалами НАЗК судитимуть правоохоронця з Дніпропетровщини
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua