НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів першу тисячу організацій

0caa16cfb8dc0cc00a21ef78d77fbbca8a73beddacbd326728b33feb9c9b25dc-900x400

Більше тисячі організацій різних рівнів забезпечили викривачам можливість через спеціальний Портал повідомляти про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Так, наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 93/24 від 11.04.2024 (далі – наказ № 93/24) було внесено зміни до Порядку ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів (далі – Порядок), а також затверджено нову черговість підключення до нього. Перша тисяча організацій, що отримали доступ до Порталу свідчить, що зміни в Порядок стали дієвим інструментом для спрощення і пришвидшення процедури підключення.

Портал гарантує викривачам дотримання умов конфіденційності та анонімності, а також забезпечує доступ викривачів до інформації про стан та результати розгляду їхніх повідомлень. Він є офіційним внутрішнім джерелом інформації про осіб, які мають статус викривачів.

Своєю чергою, Національне агентство забезпечує цілодобовий доступ користувачів до Порталу, а також відповідає за захист інформації та самих викривачів.

Наразі триває підключення організацій до Порталу з урахуванням нової черговості, затвердженої наказом Національного агентства від 03.05.2024 № 110/24.

Нагадаємо, що територіальні органи/підрозділи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, державних органів, а також підприємства, установи, організації, які перебувають у сфері управління організацій, зазначених у абз. 2 п. 4 розділу VI Порядку, з метою підключення до Порталу мають надіслати відповідні документи саме до своїх «центральних організацій», які здійснюють аналіз та облік отриманої інформації. Після чого направляють до Національного агентства перелік організацій, які необхідно підключити до Порталу (за формою згідно з додатком 2 до Порядку в одному із машинозчитуваних форматів (csv, xls, xlsx, json)).

Водночас просимо врахувати, що документи, надіслані до НАЗК після 03.05.2024 із порушенням Порядку, зокрема в частині недотримання порядку надсилання, форми заповнення або формату документа, будуть повернуті організаціям без розгляду.

Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua