НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК: про 10 випадків неподання декларацій повідомлено органи Нацполіції та прокуратури

12.06.2019
НАЗК:  про 10 випадків неподання декларацій повідомлено органи Нацполіції та прокуратури

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами контролю своєчасності подання декларацій виявило ознаки їх умисного неподання. Про  це Національне агентство повідомило органи Нацполіції та прокуратури для здійснення досудового розслідування.

Серед осіб, які порушили вимоги закону, посадові особи органів Нацполіції та Державної кримінально-виконавчої служби.  Дев’ять посадовців, звільнившись у 2017 році, не подали декларації після звільнення, а один – перед звільненням за частину 2018 року.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати  декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

Під час контролю своєчасності подання декларацій Національне агентство виявляє, що декларанти ігнорують подання як щорічних декларацій, так і декларацій перед та після звільнення.

Звертаємо увагу, щорічна декларація та декларація особи, що припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подається з 1 січня до 1 квітня року, наступного за звітним.  Декларація особи, що припиняє таку діяльність, подається в день звільнення, а якщо припинення виконання зазначених функцій відбулося з ініціативи роботодавця  –  не пізніше двадцяти робочих днів з дня, коли суб’єкт декларування дізнався чи повинен був дізнатися про таке припинення. Декларація перед звільненням подається у день звільнення.

Нагадуємо, відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Загалом з початку 2019 року Національне агентство направило до правоохоронних органів 160 обґрунтованих висновків щодо неподання посадовцями декларацій.

Національне агентство також зазначає, що затвердження  обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

НАЗК: про 10 випадків неподання декларацій повідомлено органи Нацполіції та прокуратури

Останні новини

18.03.2024
18:25
ОЕСР позитивно оцінила роботу системи антикорупційних органів України: звіт
14:16
НАЗК запрошує взяти участь у громобговоренні законопроекту щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення деяких антикорупційних обмежень, спрямованих на запобігання конфлікту інтересів 
15.03.2024
18:04
Організація роботи з декларування: експерти НАЗК провели вебінар для антикоруповноважених
16:24
189 політпартії не зареєструвалися в реєстрі POLITDATA
14.03.2024
15:11
НАЗК склало протокол про адміністративні порушення стосовно ексзаступника Голови Нацполіції 
12:43
Викривання корупції: НАЗК закликає організації підключатися до Порталу повідомлень викривачів та нагадує про відповідальність за недотримання цього обов’язку
13.03.2024
17:52
Суд визнав народного депутата винним у діях в умовах конфлікту інтересів
14:37
Команда НАЗК перемогла в iESE Public Sector Transformation Awards 2024 
12:20
Голова НАЗК Віктор Павлущик зустрівся з послами G7
12.03.2024
15:04
Урядові та громадські організації Чехії зацікавлені в правдивій  інформації про стан запобігання та боротьби з корупцією в Україні
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua