НАЗК НАЗК
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту

НАЗК разом з CEO Club провели перше обговорення уроків війни у форматі діалогу

06.08.2022
НАЗК разом з CEO Club провели перше обговорення уроків війни у форматі діалогу

В рамках спецпроекту НАЗК «UKRAINE NOW. Візія майбутнього» відбулося перше обговорення уроків війни у форматі діалогу. Співорганізатором заходу виступив CEO Club Ukraine — закритий інтелектуальний клуб для лідерів бізнесу.

Члени клубу обговорили помилки, які, на їхню думку, допустила держава у відносинах з бізнесом за роки Незалежності, а також помилки бізнесу у відносинах з державою і суспільством. Окремо обговорювалися рішення, які держава й бізнес можуть спільно впровадити задля розбудови доброчесності в Україні.

Представники компаній, що входять до складу CEO Club Ukraine поділилися своїм баченням відносин між державою і бізнесом в Україні, головними проблемами та викликами — як у питаннях регулювання економіки та ринків, так і в питаннях залучення до громадського та політичного життя, лідерства в процесі суспільно важливих змін.

«Рефлексія на тему «Які помилки допустив бізнес за 30 років Незалежності у взаємодії з владою» є актуальною як ніколи, тому що зараз ми перебуваємо  в точці, коли бізнес, держава, громадянське суспільство здатні змінювати правила гри та будувати нову Україну. Відповіді на питання про те, чи можна було щось зробити по-іншому, яку відповідальність несе бізнес за сьогоднішній стан справ, а також фіксація прикладів успішної взаємодії з державою дозволяють українським підприємцям винести певні уроки та відштовхнутись від них для подальших дій», — зазначив засновник і президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

Важливо будувати двосторонній процес у форматі діалогу з представниками влади, підкреслив засновник CEO Club. «Перша спільна зустріч-діалог CEO Club Ukraine та НАЗК, що була присвячена обговоренню минулого досвіду взаємодії між владою та бізнесом, є ефективним майданчиком для розбудови здорових відносин з представниками держави, а діалог і рефлексія — одними з необхідних інструментів для подальшої суб’єктивізації українського бізнесу. Сподіваюсь, що це стане поширеною, інституалізованою практикою у відносинах між державою та бізнесом», — додав він.

Голова НАЗК Олександр Новіков нагадав, що місією НАЗК є розбудова доброчесної влади та суспільства. Тому відкрите обговорення проблем і викликів у відносинах влади й бізнесу є вкрай важливим, адже саме бізнес має величезну енергію та вплив на суспільні процеси в державі. 

«З початку повномасштабного вторгнення влада, бізнес, громадськість об’єднали свої зусилля, щоб дати відсіч ворогу. Воєнна перемога залишається нашим ключовим завданням, але вже зараз нам треба починати відбудову держави, і не тільки фізичне відновлення інфраструктури, а й оновлення суспільних відносин, зміну правил взаємодії та затвердження спільних цінностей і спільного бачення розвитку. Зробити це без відкритої та широкої дискусії просто неможливо, і ми в НАЗК використовуємо найкращі практики і формати такого діалогу. Ми раді тому, що представники бізнесу зголосились на щиру і глибоку дискусію. Такі практики мають бути закріплені та інституціалізовані», — підкреслив він.

Широка дискусія щодо помилок минулого і уроків війни є головним завданням другого етапу спецпроекту НАЗК «UKRAINE NOW. Візія майбутнього», зазначила Вікторія Козаченко, керівниця Офісу доброчесності НАЗК.

«Ми маємо разом розбудувати нову країну — незалежну, успішну, розвинуту. А без аналізу помилок зробити це просто неможливо. Це непроста робота над помилками, але вона дуже необхідна, адже тільки вивчивши уроки минулого, ми можемо здобути краще майбутнє», — підкреслила вона.

За словами Вікторії Козаченко, запровадження публічних обговорень уроків війни є не тільки важливим кроком у формуванні культури публічного діалогу, а ще й підготовкою до запровадження цивілізованої процедури розробки публічних політик. «Перший діалог з бізнесом є важливим кроком на цьому шляху. Ми дуже вдячні CEO Club за організацію цього обговорення», — додала вона.

Наступний діалог з представниками бізнесу щодо уроків війни відбудеться в СЕО Club наприкінці серпня.

Проєкт «UKRAINE NOW. Візія майбутнього» реалізується НАЗК за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) – провідна антикорупційна програма в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії. Мета проекту – окреслити бачення розвитку України після перемоги у війні з росією. В інтерв'ю з відомими українськими діячами, мислителями та лідерами думок ми шукаємо відповіді на питання про те, як змінюється держава сьогодні та якою вона має стати завтра.

 

https://youtu.be/G4ZKtsEHg-g

НАЗК разом з CEO Club провели перше обговорення уроків війни у форматі діалогу
НАЗК разом з CEO Club провели перше обговорення уроків війни у форматі діалогу

Останні новини

19.04.2024
18:37
Антикорупційна комунікація: представники органів влади обговорили стан виконання Комунікаційної стратегії 
17:56
НАЗК спільно з Вищою школою публічного управління провели навчання для керівників категорії «А»
11:01
НАЗК сприяє місцевій владі Івано-Франківщини в мінімізації корупційних ризиків та розбудові доброчесності
18.04.2024
10:28
Новий функціонал ІСМ ДАП: де шукати статистичні дані про антикорупційну політику 
09:09
Тема корупції – у фокусі інформаційних операцій кремля проти України: результати дослідження дезінформаційних наративів 
09:05
Анонс НАЗК запрошує громадян надати пропозиції до проекту постанови «Про деякі питання створення та функціонування Реєстру прозорості»
17.04.2024
09:30
Українські підприємці переважно не толерують корупцію та позитивно ставляться до викривачів - дані соцдослідження 
16.04.2024
15:45
Конфлікт інтересів: за матеріалами НАЗК мера Кам’янця-Подільського визнано винним
14:29
Що відбувається з вашою декларацією після її подання?
15.04.2024
10:11
Виконання Державної антикорупційної програми за рік: в НАЗК презентовано результати громадського моніторингу 
11.04.2024
17:09
Голова НАЗК та парламентський комітет з антикорупційної політики обговорили виклики та пріоритети у сфері запобігання корупції 
10.04.2024
14:20
Анонс НАЗК і громадськість презентують результати виконання антикорупційних заходів
05.04.2024
09:17
НАЗК у березні розпочало 92 повні перевірки декларацій 
04.04.2024
14:48
Понад 220 політичних партій не подали звіти до НАЗК 
10:25
Конфлікт інтересів: березневі протоколи та судові рішення за матеріалами НАЗК
02.04.2024
12:12
Міноборони та Державний оператор тилу співпрацюватимуть з НАЗК для удосконалення системи оборонних закупівель
10:53
Здійснено моніторинг 376 нормативно-правових актів, виявлено корупційні ризики у п’яти з них: результати антикорупційної експертизи НАЗК за березень
01.04.2024
12:00
Майже 700 тисяч декларацій подано за звітний період 2023 року 
29.03.2024
13:07
Контакт-центр НАЗК працюватиме у ці вихідні: завершується кампанія декларування - 2023 
09:07
Україна та ОЕСР розпочинають роботу над Оглядом з питань доброчесності та боротьби з корупцією
Чат-бот Telegram
контакт-центр
Чат-бот Telegram
Контакти
+38 (044) 200-06-94 info@nazk.gov.ua
працює з 9:00 до 18:00
Технічна підтримка
support@nazk.gov.ua